Laatste nieuws


Boone B.V. 45 jaar!
Lees meer »»Klantenlogin
Wachtwoord vergeten
Registreren


Certificaat

Marine fregat - Schelde tandwielkasten


Aan boord van dit marine fregat staan 2 voortstuwingstandwielkasten van het merk Schelde -Gears. De tandwielkasten zijn uitgevoerd met V-vertanding en kunnen worden aangedreven door een dieselmotor óf een RollsRoyce gasturbine.

Aan de ingaande as, die door de gasturbine wordt aangedreven, is een zogeheten SSS-koppeling (synchronous self-shifting koppeling) geplaatst. Aan de ingaande as, die door de diesel wordt aangedreven, is een hydraulische lamellenkoppeling gemonteerd. Hierdoor voorkomt men dat de diesel en gasturbine elkaar kunnen gaan tegenwerken.

Tijdens de vaart kreeg de bemanning van dit marine fregat meerdere keren een ‘hoog temperatuur alarm’ van de sensoren op de glijlagers.

Om schade aan de zeer gecompliceerde tandwielkasten te voorkomen, is besloten de beide tandwielkasten geheel te demonteren en alle witmetaal glijlagers te inspecteren en indien nodig te vervangen.

Boone heeft medewerking verleend en deze klus snel uitgevoerd, naar volle tevredenheid van de klant.


Wilt u direct een vraag stellen over Marine fregat - Schelde tandwielkasten? Klik hier

Boone B.V. • L.J. Costerstraat 9, 3261 LH Oud-Beijerland • T 0186 - 61 83 00 • info@boonebv.nlDisclaimerAlgemene voorwaardenSitemapLinks